Våra Stora Dagar

Min Stora Dag skapar aktiviteter med barn som har allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag innebär att få något att minnas. Något att bära med sig som fyller på med kraft och energi när det behövs som mest.

Min Stora Dag utgår alltid ifrån barnens bästa. I barnets värld kan både ett biobesök, ett kalas, en ny dator eller ett läger vara stort och speciellt. Det är avbrottet som är det viktiga. Det där extra som kan stärka både humör och självkänsla.

Våra aktiviteter med barn har olika utformning och omfattning. Ibland får ett enda barn en alldeles egen önskan uppfylld. Andra gånger få barnen göra något roligt tillsammans med flera andra.

Enskilda Stora Dagar

Den enskilda Stora Dagen utformas alltid efter barnets egna tankar, idéer och önskningar. Det är engagerad sjukhuspersonal som utser vilket barn som ska få en alldeles egen Stor Dag. 

Stora Dagar i grupp

Det finns också fantasifulla färdiga Stora Dagar där det är flera barn och unga som deltar. Det kan vara spännande matcher, konserter, inträde till nöjesparker eller äventyrsbad. Ofta med möjlighet att ta med en kompis eller någon i familjen. Du som är vårdnadshavare kan ansöka om en Stor Dag i grupp här.

Stora Dagar på Läger

Våra läger arrangeras med olika teman och på olika platser runt om i Sverige. Att få åka på ett läger innebär att få träffa andra i samma situation. Det stärker självkänslan och skapar gemenskap. Du som är vårdnadshavare kan ansöka om en Stor Dag på läger här.

Vilken Stor Dag som är glittrigast, roligast, coolast och ger mest kraft? Det avgör barnen.

Ansök om en Stor Dag