Följ med på en spännande dag på Fjärilshuset i Stockholm

Min Stora Dag bjuder in till en privat visning av Fjärilshuset, en tropisk regnskog mitt i Stockholm den 16 november. Zoologen Owe Sandström som bland annat är känd från TV-programmet ”Hur gör djur” kommer guida oss runt i denna fantastiska värld.

Ni kommer få vandra runt i det stora tropiska växthuset och uppleva djuren på riktigt nära håll. Zoologen Owe Sandström kommer berätta om fjärilens livscykel, om grodornas beteende och visa oss svartfenad revhaj, högfenad revhaj samt massvis med färgglada fiskar i en av nordens största haj tankar. Här kan du läsa mer om Fjärilshuset.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Aktivitetsupplägg:

Aktiviteten gäller för två personer (Barn/ungdom + medföljande vuxen, över 25 år) som kommer resa till Stockholm den 16 november under förmiddagen. Visningen börjar klockan 15.00. Efter visningen samlas vi för en härlig fika tillsammans innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Min Stora Dag står för resa till och från hemort, privat visning i grupp tillsammans med andra barn från Min Stora Dag på fjärilshuset, middag på kvällen, boende på hotell (1 natt i dubbelrum) samt frukost på hotellet.

Om vi har möjlighet att erbjuda en plats på aktiviteten kommer vi att återkomma senast två veckor före den infaller med återkoppling. Ansök så snart som möjligt då antal platser är begränsat.

För att ansöka behöver barnet:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara mellan 4-18 år, bosatt i Sverige.

Min Stora Dag strävar efter att så många barn och ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Mer om hur ansökan går till >

Blankett för utlåtande från medicinsk personal (PDF för utskrift) >