Har du fått ett Aktivitetspaket?
Här finns frågor och svar

 

Aktivera paketet

Hur aktiverar jag paketet?

Du gör det via vår hemsida här genom att fylla i formuläret tillsammans med det aktivitetsnummer och den paketkod som står i foldern som medföljer paketet. 


När ska jag aktivera mitt paket på minstoradag.org?

Vi rekommenderar att du gör det så fort du mottagit ditt paket för att inte glömma bort och missa att aktivera det innan du börjar planera för dagen. Du aktiverar det genom att registrera paketet med de koder du finner i paketet. Det görs här >

 

Tillgänglighet/Speciella behov

Mitt barn har extra stort behov av struktur, planering och förberedelser. Hur kan vi förbereda oss inför en Stor Dag?

Stora Dag har tagit fram filmer som ska hjälpa barn och deras familjer att förbereda sig inför nya upplevelser – oavsett om det är en Stor Dag eller något annat äventyr. Först ut är Min Stora Dags samarbetspartners Ving, SJ och Scandic som gjort varsin film.

Du hittar filmerna här >

 


Hur ser tillgängligheten ut på de olika Parks and Resorts-parkerna?

Här nedan finner du länkar till hur tillgängligheten ser ut, och vad som gäller för exempelvis ledarhundar och ledsagare, på respektive park


Hur ser tillgängligheten ut på de olika Scandichotellen?

Hur många meter är det till handikapparkeringen, hur breda är dörrarna och hur hög är sängen? På samtliga hotells hemsidor får du detaljerad information om hotellets egna lösningar.

1. Gå till hotellets hemsida
2. Under sektionen ”Om Hotellet” väljer du Speciella behov

Alla Scandichotell hittar du här >

 


Vilka Scandichotell har mobila lyftar för gäster med funktionshinder?

Flera Scandichotell i Sverige har mobila lyftar. Du hittar dem här >


Hur är tillgängligheten på SF Bios biografer?

Information om tillgängligheten i specifika salonger hittar du längst ner på informationssidan för respektive biograf. Läs mer direkt hos SF Bio om deras tillgänglighet här >

Språk
Finns foldern som medföljer paketet översatt till mitt språk?

Den folder med instruktioner och information som medföljer våra två sommarpaket ”Heldag på Parks and Resorts-park med hotell” och ”Minisemester med bio, shopping, middag och hotell”  finns översatt till språken här nedan:

  • Engelska / English
  • Arabiska / العربية
  • Dari / دری
  • Spanska / Español
  • Persiska-Farsi / فارسی-فارسی
  • Somaliska / Soomaali
  • Turkiska / Türk

Alla översättningar hittar du samlade på vår hemsida här: www.minstoradag.org/sprak/

Planera/Boka

Hur gör jag för att boka in de olika delarna av paketet?

Alla instruktioner för hur du bokar och planerar in aktiviteterna finns i paketet.


Måste jag ha med mig paketet på plats när vi använder det?

Voucher, biljetter och presentkort måste du ha med dig när du använder aktivitetspaketet. De gäller som betalning. Om dessa inte tas med kan Min Stora Dag inte stå för kostnaderna.


Måste alla delar i paketet användas vid samma tillfälle?

Det skiljer sig en del mellan olika paket. I de fall delarna måste nyttjas tillsammans framgår det i informationsbladet i paketet.


Kan vi boka till flera deltagare i paketet?

Det är oftast inga problem. Detta gör du då själv direkt med leverantören/arrangören av aktiviteten och står då själv för eventuella merkostnader. Dessvärre kan inte Min Stora Dag hjälpa till i denna kontakt.


Jag väntar på ett paket med posten – kan jag redan nu börja planera för dagen?

Nej, innan du kan boka in något måste paketet först registreras på vår hemsida här. Alla instruktioner för detta finns med i paketet.


Måste alltid en vårdnadshavare följa med?

Under aktiviteten är det er egen försäkring som gäller och vårdnadshavare som är ansvarig för barn under 18 år. Olika arrangörer kan ha olika regler för om vårdnadshavare ska vara med eller ej. Min Stora Dags policy är att minst en i sällskapet är över 25 år.


Mitt paket innehåller en övernattning hos Scandic – vad gäller mer exakt?

I vårt samarbete med Scandic kan vi erbjuda en natts övernattning i ett rum oavsett rumsstorlek. Detta gäller endast rum som är tillgängliga och bokas med den bokningskod du fått med paketet. När du söker på scandichotels.se med bokningskoden så visas de rum som går att boka med priset ”1 Voucher”.

Vilka olika rumstyper som finns skiljer sig från hotell till hotell. En del hotell har endast rum där man kan bo maximalt fyra personer varav en är barn som sover i vuxens säng. En del hotell har större familjerum med plats för fem sängar. Dessa rum går jättebra att boka så länge de presenteras med priset ”1 Voucher”.

När du söker efter rum och bokar på scandichotels.se så anges barn/ungdomar mellan 13-18 år som vuxna. Även om paketet exempelvis skulle gälla för 2 vuxna och 2 barn/ungdomar så kan du ändå boka rummet hos Scandic som 4 vuxna om barnen/ungdomarna skulle vara mellan 13-18 år gamla.

Hotellövernattningen gäller endast i mån av plats med bokningskoden. Därför är det alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt. Framförallt vid storhelger och lov då hotellen snabbt kan bli fullbokade.

Viktigt att hotellvouchern tas med och lämnas in i receptionen vid incheckning. Den gäller som betalning.

 


Vilket Scandichotell är bäst att bo på?

Alla Scandichotell är riktigt bra att bo på. Det beror helt på vad du söker. På scandic.se finns en del kategoriseringar av hotell som kan vara till hjälp:
> FAMILJEHOTELL
> HOTELL MED MOBIL LYFT
> HOTELL MED POOL
> VÄGHOTELL
> HOTELL MED SPA
> HOTELL MED RELAX OCH BUBBELPOOL
> HOTELL NÄRA SKIDBACKAR
> UTESERVERINGAR OCH TAKTERRASSER
> HOTELL NORR OM POLCIRKELN
> SPORTHOTELL
> HOTELLRUM MED BALKONG

Giltighetstid

Varför är det olika giltighetstid på de olika delarna i paketet?

Ibland kan det vara så att någon del i paketet har en längre giltighetstid än vad som står på paketet. Det står i dessa fall på den specifika biljetten eller vouchern. Detta beror på att vi ibland har flera leverantörer och samarbetspartners. Ni kan dock känna er trygga med att alla delar i paketet är giltiga till minst det datumet som står på framsidan av paketet.


Kan jag förlänga giltighetstiden på paketet?

Vi har dessvärre inga möjligheter att förlänga paketen som vi delat ut. Vi strävar dock efter att ha ett så pass långt giltighetsdatum så man ska ha en rimlig tid på sig att kunna nyttja paketet. 

 

Borttappat
Jag har tappat bort paketet – kan ni skicka ett nytt?

Vouchern, biljetterna och presentkorten är värdehandlingar och går ej att ersättas utifall de tappas bort.

Kontakt
Hur kommer jag i kontakt med Min Stora Dag?

Enklast är att maila oss på ansokan@minstoradag.org. Det går också bra att ringa till oss på vardagar mellan kl. 8-17 på telefon: 08-660 50 96.

Vill du skicka något med posten gör du det till:

Min Stora Dag 
Hälsingegatan 47
113 31 Stockholm