Fotbollsfest för Lukas på hans Stora Dag

På sin Stora Dag önskade 7-åriga Lukas att få träffa sina idoler i herrlandslaget i fotboll. I samband med matchen mellan Sverige – Chile fick han vara med på deras träning.

Lukas möttes av applåder och hejarop när han kom. Han säger själv att han blev både förvånad och glad att de visste vem han var. Det blev mycket fotbollssnack och en hel del autografskrivande.

Jag trodde de skulle behålla bollen med autografer på så att de mindes att jag var där. Jag blev jätteglad för bollen och att få en autograftröja med mig hem.

Att gå in med matchbollen gjorde inte Lukas ett dugg nervös

När det var dags för match fick Lukas det ärofyllda uppdraget att gå in med matchbollen. Något han själv säger inte gjorde honom ett dugg nervös, utan mest nöjd och glad.

Det blev spännande dagar i Stockholm med många nya erfarenheter, som det kan innebära att få en Stor Dag. Lukas som inte har bott på hotell förut överraskades av den service och lyx som en hotellvistelse kan innebära.

Såhär säger Lukas själv om den nya upplevelsen att bo på hotell:

– Jag badade alla fyra dagarna, jätteskönt. Vi hade en tuff papperskorg på rummet, som man tryckte på när den skulle öppna sig. På frukosten behövde vi inte plocka undan efter oss och de hade mina mackor och havregurt.

– Tack för att jag fick göra detta. Detta var en jätterolig upplevelse för mig. Jag kommer aldrig glömma detta. Jag har känt mig speciell, sa Lukas efteråt om upplevelsen.

Lukas har MSUD, Maple Syrup Urine Disease. Det är en mycket ovanlig ämnesomsättningssjukdom. Se Lukas önskan bli till verklighet i filmen ovan.

Klicka här för att bli månadsgivare för Min Stora Dag