Ansök till kommande Stora Dagar

 

Vårdnadshavare till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kan här ansöka om att hänga med på ett kommande evenemang eller aktivitetspaket.

Efter att ansökan har hanterats och godkänts så kan man komma att bli inbjuden till en Stor Dag som man får möjlighet att tacka ja eller nej till.

Det kan handla om att se konserter, musikaler, fotbollsmatcher eller motorevenemang. Vi ordnar även unika temadagar i egen regi. Evenemangen besöker man i regel tillsammans med andra barn.

Det kan också vara Aktivitetspaket som är en aktivitet som genomförs på egen hand, när det passar. Det handlar exempelvis om entrébiljetter till lokala nöjesparker, bad- eller lekland. Ofta ingår det mesta under dagen och ibland även övernattning.

För att ansöka behöver barnet:

• Ha en allvarlig sjukdom/diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
• Vara mellan 4-18 år.
• Vara bosatt i Sverige.

Min Stora Dag strävar efter att så många barn och ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag. 

Vår målsättning är att kunna tillgodose alla barn och unga, som ej fått en Stor Dag av oss tidigare och har en godkänd ansökning, ett aktivitetserbjudande inom ett år. Möjligheten att erhålla en Stor Dag är beroende av vad organisationen har möjlighet att erbjuda för tillfället. Min Stora Dag kan alltså aldrig garantera eller i förväg veta om barnet får en aktivitet.

Frågor och svar om att ansöka om en Stor Dag >
Utlåtande från vårdpersonal (PDF för utskrift) >

OBS! När alla fält i formuläret nedan är korrekt ifyllda och du tryckt på ”ansök” så får du en bekräftelse på skärmen och till din e-postadress.

Nedan kan du skicka in en generell ansökan om att delta på kommande Stora Dagar i grupp.