Sommarläger i Skåne,  31 maj – 3 juni 2018

2018-05-31 till 2018-06-03
Arrangeras av Min Stora Dag i samarbete med Hjärnkraft

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som gör skillnad för barn och ungdomars vardag när de lever med allvarliga sjukdomar eller diagnoser. Som en del av vår verksamhet arrangerar vi läger där ungdomar får en paus från sin vardag och möjlighet att skapa nya minnen för livet.  

Denna sommar arrangerar Min Stora Dag och Hjärnkraft för första gången ett läger tillsammans! Så varmt välkommen till en härlig lägerupplevelse i Skånes fantastiska landskap. Du som har en förvärvad hjärnskada och är 14-18 år kan delta och få lära känna nya vänner och ha några riktigt fantastiska dagar. Under en långhelg i början av juni kommer ni tillsammans få vara ute på en härlig gård i Skåne. Dagarna kommer spenderas i stallet med att ta hand om hästarna, rida och lära sig nya saker. Men lika stor del av lägret består av att umgås, lära känna nya kompisar, bada, fiska regnbågslax, gå på kräftsafari, spana på dovhjortar och hitta på andra spännande aktiviteter.

Alla aktiviteter kommer anpassas efter deltagarna och vädret. Ingen förkunskap krävs och alla aktiviteter sker tillsammans med guide och utbildade ledare.

Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under hela lägret.


Så här kommer programmet att se ut, med reservation för vissa justeringar:

 • Onsdag
  På morgonen beger vi oss mot Söderåsens Forsgård från våra olika håll. Min Stora Dag tar hand om alla resebokningar och de kommer att anpassas efter var i Sverige du bor. Vi börjar lära känna varandra och äter lunch och sedan pysslar vi i stallet och börjar ridningen så smått för att sedan ha en rolig kväll tillsammans.
 • Torsdag
  På förmiddagen är vi i stallet och fortsätter att rida men denna gång individuell ridning med tips och råd från Ulrika som är Fysioterapeut med inriktning på ridterapi. Vi kommer även rida i grupp och på eftermiddagen/kväll kan vi spela något spel eller sitta vid lägerelden.
 • Fredag
  I stallet startar vi dagen, och vi rider ut i skogen för att fika och på eftermiddagen får vi åka häst och vagn och även möjlighet att bada i sjöarna för den som vågar. Samt får möjlighet att åka fyrhjuling under dagen.
 • Lördag
  Även denna dag börjar vi i stallet och får ytterligare privata lektioner av Ulrika. Denna dag kommer vi också fiska regnbågslax, bada och avslutar med att äta kvällsmat i grillkåtorna. För de som vill finns det möjlighet att bada i vedeldad bastu.
 • Söndag
  Sista dagen på lägret kommer vi rida innan lunch och när vi har fått lite mat i magen så är det dags att säga hejdå och på återseende och börja resorna hem.

Datum
2018-05-31 till 2018-06-03

Deltagare
Med på varje läger är 10 ungdomar med en förvärvad hjärnskada, 14-18 år, och 3 vuxna volontärer/ledare varav en kommer från Hjärnkraft. För att kunna rida får du max väga 95 kg. För att delta behöver ungdomen vara medlem hos Hjärnkraft, detta görs här: http://www.hjarnkraft.nu/sv/bli_medlem

Alla deltagare ska kunna klara sig själva under lägret, ansvarar själva för sina saker och klara av sin medicinering. Antingen själva eller med hjälp av medföljande förälder/assistent. Våra volontärer och ledare har inte något medicinskt ansvar.

Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under helgen. Min Stora Dag står också för kostnaden för medföljande målsman som är över 25 och eventuella assistenter som behöver vara med för att deltagarna ska kunna delta i aktiviteter.
Som medföljande vuxen ska du vara beredd på att hjälpa till under aktiviteter, med t.ex. ledning av en häst.

Boende
Vi bor på Söderåsens Forsgård där allting ligger nära på denna härliga gård. Under lägrets 4 nätter sover deltagarna i flerbäddsrum. Söderåsens Forsgårds boende är modernt inrett och det finns flera duschar och toaletter tillgängliga i huset. Min Stora Dag’s volontärer sover i samma hus.

Resa
Min Stora Dag bokar tåg eller flyg tur och retur från hemort till Söderåsens Forsgård som ligger utanför Helsingborg i Kvidinge och står för denna kostnad. Viktigt är att om flyg behövs att deltagarna har giltig id/pass för att kunna visa upp vid resan.

Försäkring
Min Stora Dag har ingen försäkring men Hjärnkrafts medlemmar omfattas av föreningens försäkring vid aktiviteter. Målsman ansvarar själv för att kontakta försäkringsbolaget om någon osäkerhet råder gällande försäkring.

Ansökan & utlåtande från vårdpersonal
• Sjukdom/diagnos samt medlemskap i Hjärnkraft bekräftas genom ett utlåtande av vårdpersonal samt medlemsnummer.
• Du ansöker i formuläret nedan om att delta.
• Du meddelas i god tid inför lägret om du fått en av platserna.

Min Stora Dag strävar efter att så många barn och ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag eller de som inte deltagit i en aktivitet under de senaste 12 månaderna. 

Kontakt
Har du frågor om lägret kontakta Josephine Hildor på Min Stora Dag. 
Tel: 070-455 20 86. E-post: gruppaktivitet@minstoradag.org

Välkommen med ansökan till ett av Min Stora Dags mysigaste läger. Läs gärna mer om Söderåsens Forsgård: soderasensforsgard.se

 

Anmälan är nu stängd. Vid frågor om lägret kontakta gruppaktivitet@minstoradag.org