Det var många som sprang för kämpande barn

2018-09-27

Min Stora Dag på Running for shelter

Nu välkomnar vi vår nya generalsekreterare Jennifer McShane

2018-09-21

 

"Att göra skillnad för barn känns angeläget på så många plan"

Nu välkomnar vi vår nya generalsekreterare Jennifer McShane till Min Stora Dag! Ett av hennes allra första uppdrag blev att delta på 7- åriga Akrams Stora Dag då han ville träffa H.M. Konungen på Kungliga Slottet.

– Att få vara med och se när Akrams önskan gick i uppfyllelse värmde verkligen djupt in i hjärtat. Vilken underbart fin start på mitt nya uppdrag som generalsekreterare för Min Stora Dag. Nu börjar det viktiga arbetet – varje person, varje dag och varje insamlad peng räknas – och förhoppningen är att få fler att bidra så vi kan erbjuda ännu fler kämpande barn en dag att minnas, säger Jennifer.

Jennifer kommer närmast från TV4 där hon var kommunikationschef. Hennes karriär inom kommunikationsbranschen sträcker sig över 20 år. Läs intervjun med Jennifer:

Hur blev det just Min Stora Dag som ditt nästa steg i livet? 
– Jag har jobbat med kommunikation, personer, relationer och varumärken i över 20 år. När Min Stora Dag kom till mig, funderade jag redan på hur jag skulle kunna använda min erfarenhet och kunskap i ett nytt sammanhang, där både hjärta och hjärna skulle få vara med. Så här i efterhand känns det nästan som om det var förutbestämt att jag skulle gå till Min Stora Dag. Jag brinner för organisationens viktiga arbete, för alla dessa barn och jag har själv, som förälder till ett barn med NPF-diagnoser, insikt om hur utmanande vardagen för de här barnen och deras familjer kan vara. Att få chansen att bidra till Min Stora Dags verksamhet och göra positiv skillnad för många barn känns angeläget och meningsfullt på så många plan. 

Vad är din vision för Min Stora Dag? 
– Min Stora Dags verksamhet är viktig, värdefull och unik, och jag ser fram emot att både förvalta och utveckla den. Vi ska fortsätta skapa glada barndomsminnen som ger mer kraft åt alla barn som kämpar till följd av allvarliga sjukdomar och diagnoser. Jag vill också att fler ska få kännedom om vårt arbete och se vilken skillnad en Stor Dag kan göra när behandlingar och mediciner inte räcker till. Fler barn ska få chans till en Stor Dag!

Vad är du mest stolt över hos dig själv?
– Mina barn, min familj och att jag haft förmågan att få till positiv förändring. Jag är också en stolt förespråkare av snällhet. ”Work hard, be nice” är ett av mina livsmotton.

Mitt Stora Stöd 2018

2018-09-20

Nominera till Mitt Stora Stöd 2018

Min Stora Dag vill uppmärksamma de som finns i vardagen för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Därför delar vi varje år ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd.

Nominera någon som på ett osjälviskt, omtänksamt och positivt sätt stöttar ett barn eller en ungdom som fått en aktivitet genom Min Stora Dag. Det finns ofta någon som peppar och stöttar barn med en eller flera allvarliga sjukdomar och diagnoser under tunga timmar av mediciner, prover, väntan och oro. Kanske är det en förälder, ett syskon, en släkting, en kompis, en granne eller kanske en vård- eller sjukhusanställd. Den personen ska få Mitt Stora Stöd!

Läs mer och nominera här

Ving gör så att fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får vara med om något utöver det vanliga

2018-08-01

Barn som lever med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser behöver inte bara mediciner, behandlingar och doktorer. De behöver också något att se fram emot, en värdefull paus som ger lite extra kraft när det känns tufft. Att få komma till värmen och bara umgås med sin familj är något som många barn önskar när de ska få en Stor Dag av Min Stora Dag. Tillsammans med vår samarbetspartner Ving möjliggör vi dessa önskningar. Varje år får många barn en Stor Dag i värmen tillsammans med sin familj tack vare Ving.

På våra resor tillsammans med Ving får barnen extra fin service under hela vistelsen. Många barn och familjer berättar glatt efteråt om flygpersonal och reseledare som varit helt fantastiska under deras stora resa!

Under hela augusti gör Ving, Thomas Cook Airlines och Sunwing Family Resorts, förutom arbetet som löper under hela året, lite extra för att fler barn med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser ska få en värdefull paus! De kommer bland annat att skänka:

• 10% för varje sålt glasskort på Sunwing Family Resorts.
• 10% av intäkterna för sålda Lollo & Bernie-besök samt Lollo & Bernie Birthday Party på Sunwing.
• 10% av försäljningen av Lollo & Bernie-produkter i Minimarket på Sunwing och webbshopen.
• Thomas Cook Airlines skänker 2 kronor per skraplott som säljs ombord.

Utöver det kommer vi även synas lite extra i Vings nyhetsbrev samt avresemejl.

Prova på något nytt!

2018-07-02

På sommaren är det många som vill prova på nya saker. Min Stora Dag samarbetar just nu med Bilia, så om man vill provköra en Renault personbil under vecka 27-32 går 100 kronor per provkörd bil till Min Stora Dags arbete. Ta dig ut och prova något nytt!