1097 sommarpaket på väg!

2018-06-11

Idag skickar vi ut sommarpaket till 1097 barn med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser.

Sommarpaketen innehåller en somrig upplevelse på en park som till exempel Kolmården, Gröna Lund eller Furuvik. I paketet ingår även en hotellövernattning på ett Scandic-hotell.

Sommarpaketen ger en välbehövlig paus när det behövs som mest.

Tack alla givare, Parks and Resorts och Scandic som gör det möjligt för oss att ge dessa barn en välbehövlig paus i sommar!

Vi vill också passa på att tacka alla volontärer som har varit här och hjälpt till med att packa paketen.


Adams vernissage till förmån för Min Stora Dag

2018-06-08

För lite mer än ett år sedan fick 17-åriga Adam från Domsjö en egen Stor Dag. Då han gick på Melodifestivalfinalen. Nu ville han ge tillbaka och låta andra barn med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser få vara med om något utöver det vanliga. Läs den fina historien vi fick in från hans personliga assistent, Annika – som efter Adams Stora Dag själv valde att engagera sig som volontär hos oss!

”Jag har aldrig sett honom så lycklig under mina år som assistent åt honom, som han var på sin Stora Dag. Han log hela helgen. Han blev väldigt trött också, men log ändå exakt hela tiden. Adams ”Stora helg” som vi kallar det blev en succé".

Adam kan måla i timmar om ingen stoppar honom

Adams stora intresse, förutom Melodifestivalen, är att måla. Han kan måla i timmar om ingen stoppar honom. Han hade rummet fullt av tavlor och vi funderade på vad vi kunde göra med dem. Då kom Adams storasyster Elin på att vi kanske kunde ordna en vernissage och ställa ut och sälja Adams fantastiska målningar. Pengarna skulle då gå till Min Stora Dag så att fler barn med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser kan få vara med om något utöver det vanliga.

Adams assistansbolag (Assistansbolaget i Sverige) lånade ut sin lokal i Örnsköldsvik och det annonserades i tidningen om Adams vernissage. Den 5 maj slogs dörrarna upp och lokalen fylldes med människor som ville se Adams konst. Tavlorna var inte prissatta utan du fick själv bestämma hur mycket du ville betala.

Efter 40 minuter var samtliga tavlor köpta och succén ett faktum 

Adam var överlycklig över alla som kom medan han satt vid sitt staffli och påbörjade nästa konstverk. Redan efter 40 minuter var alla 28 tavlorna sålda.

Totalt fick Adam in 5500 kronor som han skänkte till Min Stora Dag som tack för den underbara helg han fick.


Många Stora Dagar börjar på ett SJ-tåg

2018-04-27

Ombord på ett SJ-tåg börjar resan mot vinterlägret i Jukkasjärvi, besök på Melodifestivalfinalen i Stockholm och familjemys på Kolmården och mycket mer. Under hela maj månad gör vår samarbetspartner SJ en extra insats för Min Stora Dag så att vi kan göra skillnad för fler barn med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser.

 

Min Stora Dags samarbete med SJ sträcker sig flera år tillbaka. Tack vare bidrag från SJ kan vi anordna fler Stora Dagar och ge barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser en välbehövlig paus från sin vardag. Dessutom kan SJ Prio-medlemmar skänka sina poäng till Min Stora Dag. Med dessa poäng bokar Min Stora Dag resor till barn och familjer som behöver göra något utöver det vanliga som ger extra kraft och glädje. Därför är SJ en värdefull partner för oss, då det är många Stora Dagar som börjar just på ett SJ-tåg.

 

Under samarbetsmånaden i maj kommer Min Stora Dag synas ombord på SJ-tåg, kontor och lounger runt om i Sverige. I SJ:s egen tidning Kupé kommer man kunna läsa om Min Stora Dags arbete.

Dalkurd, ny samarbetspartner till Min Stora Dag

2018-03-28

Dalkurd, ny samarbetspartner till Min Stora Dag

När Dalkurd kliver ut i den allsvenska premiären på Friends Arena den 2 april är det en mycket “Stor dag” för alla spelare, ledare, partners och supportrar i och utanför Sverige, som på olika sätt har en stark relation till Dalkurd. Tillsammas med med den starka exponeringen som kommer genom att vara tröjsponsor kommer Dalkurd också att initiera en kampanj bland sina supportrar och partners, i och utanför Sverige, i syfte att samla in pengar som ska skänkas till Min Stora Dag.

– Vi är glada över samarbetet med Dalkurd och ser fram emot att många på det här sättet lär känna Min Stora Dag, säger Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.

Klubben Dalkurd grundades av ett socialt projekt i Borlänge 2004 till direkt följd av många ungdomars brokiga vardag. Dalkurd FF skulle verka som ett alternativ till orolighet och en möjlighet till en bra framtid.

 

Äntligen! Nya avsnitt av Osynlighetspodden

2018-03-22

Lyssna på pappan till stålmannen, Fredrik Westin, som berättar i Osynlighetspodden om sina upplevelser kring sonen Olles diagnoser och hur han valde att börja föreläsa på samma tema. För att komma till avsnitten klicka här.