Min Stora Dag söker ansvarig för privat insamling med hjärtat på rätta stället

Min Stora Dag gör skillnad för barn och unga i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Nu söker vi en ny stjärna som ansvarig för privat insamling hos oss. Ta chansen att få ett unikt och meningsfullt arbete där du påverkar människors liv positivt varje dag!

Är du den vi söker?

I så fall har du hjärtat på rätta stället och känner ett stort engagemang för Min Stora Dags frågor. Du är en kunnig insamlare med flera års erfarenhet av privata gåvor inom den ideella sektorn. Du har mycket god kunskap om gåvoprocesser, givarcirkeln samt en hög analytisk förmåga.

Du är driven, visionär och starkt lösningsorienterad samt har en god helhetssyn, lätt för att prioritera och är van att jobba såväl strategiskt som operativt.

Du har talang för planering, är ansvarstagande, strukturerad och brinner för utveckling genom ständigt fokus på förbättringar och effektiviseringar.

Du gillar kommunikation och sätter en stolthet i att förmedla organisationens viktiga uppdrag korrekt, i kombination med värme, inspiration och övertygelse. Du är förtroendeingivande och har lätt för att bygga och underhålla goda relationer med hög integritet. Då kan du vara vår nya kollega som ansvarig för privat insamling.

Vi förväntar oss även att du bidrar med entusiasm, engagemang och nyfikenhet för att utveckla ditt område, kollegorna och din omgivning.

Utveckling av insamling på våra digitala plattformar är ett stort prioriterat område.

Huvuduppgifter:

Du ingår i Min Stora Dags insamlings- och marknadsteam och du samarbetar nära gåvoservice, grafisk formgivning och sociala medier. Rollen rapporterar till insamlings- och marknadschefen.

Du ansvarar för att optimera erbjudandet kring alla privata gåvoformer samt utveckling av dessa på alla plattformar.

Du är operativ men även strategisk och driver utveckling, uppföljning och analys av alla gåvoprocesser och givarresor.

Du sätter mål samt ansvarar för projektplaner och budget. Du har resultatansvar för ditt område och bidrar till Min Stora Dags övergripande insamlingsmål.

Du är tillsammans med vår gåvoservice, vår huvudkontakt mot privatpersoner och mot utvalda viktiga partners.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande yrkesutbildning.

Mångårig arbetslivserfarenhet.

Minst tre års arbetslivserfarenhet av privat insamling.

Goda kunskaper i Officepaketet och vana att arbeta i CRM-system som Salesforce och insamlingssystemet Kommed.

Vi erbjuder:

Ett unikt och meningsfullt arbete där du gör skillnad på riktigt och påverkar människors liv positivt varje dag.

Ett kreativt och ansvarsfullt jobb med stort mandat.

Ett nära och givande samarbete med kunniga experter och entusiastiska människor över hela landet.

Härliga arbetskamrater i en omväxlande miljö. Min Stora Dag har sitt kansli och kontor i centrala Stockholm.

Ansökan:

Min Stora Dag eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med personligt brev och CV senast den 2018-10-22 till insamlare@minstoradag.org. Ange ”Medarbetare Insamling” i ämnesraden. Du kan läsa mer på www.minstoradag.org

Om Min Stora Dag:

Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser. För ibland behövs något mer än mediciner och behandlingar. Det behövs något som ger kraft och glädje nog att orka fortsätta kämpa. Min Stora Dag finns för dessa barn.

Min Stora Dag är icke vinstdrivande och får inga statliga eller kommunala bidrag utan drivs helt med insamlade medel från privatpersoner, företag, föreningar och andra stiftelser. Volontärer och sjukvårdspersonal är en mycket viktig del av verksamheten.

Under 2017 fick 4 560 barn en stor dag i någon form.