Bli volontär

Bli volontär för Min Stora Dag
– Var med och ge kraft och energi åt barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser

Som volontär hos Min Stora Dag ger du av din tid och kunskap så att barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett avbrott från sin sjukdomsvardag.

Som volontär är du direktlänken till barnet med sjukdomen och familjen. I samråd med kansliet på Min Stora Dag planerar du aktiviteterna, kommunicerar med familjen och representerar Min Stora Dag. Volontärskapet innebär en del administrativt arbete så du bör ha god datorvana och vara strukturerad och noggrann.

Du kommer att vara involverad i 3 olika typer av Stora Dagar; Enskilda Stora Dagar där ett barn får en egen önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, laga mat eller rida tillsammans.

Du som volontär bidrar med din tid och ditt engagemang på minst 3 aktiviteter per år. Du bestämmer när du under året kan åta dig uppdragen. Att planera en aktivitet kan ta allt från 3-30 timmar och att färdigställa aktiviteten kan ta allt från en vecka till flera månader.

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet. Familjerna du möter är i en tuff situation och därför krävs det att du är lyhörd och har ett stort tålamod.

Du som söker måste ha fyllt 21 år.

Meriterande kunskaper
Just nu söker vi lite extra efter volontärer som kan arabiska eller somaliska men detta är givetvis inget krav. Vi söker också volontärer som kan fota/filma så skriv gärna det i din ansökan. Detta är förstås inte heller ett krav utan vi söker volontärer med alla möjliga bakgrunder och kunskaper.

OBS!

Innan du fyller i din ansökan nedan vill vi att du går in på denna länk för att se om volontärskapet på Min Stora Dag matchar dina förväntningar. För fullständig ansökan krävs att du fyller i matchningsformuläret. https://sv.surveymonkey.com/r/VPCW7T8

Sista ansökningsdag är 30/3 och rekrytering sker löpande.

Läs gärna mer information om att vara volontär: Att vara Volontär

Kontaktperson:
Jessica Pettersson
volontar@minstoradag.org, 070 455 20 83