Bli volontär för Min Stora Dag

På bilden: Vår volontär Jhonny när han räcker över guldkuvertet till Kim som har fått en Stor Dag

På bilden: Jonny från Sundsvall, en av Min Stora Dags 250 volontärer, tillsammans med Kim som har fått en Stor Dag. Läs intervjun med Jonny här.

En volontär hos Min Stora Dag är en sann glädjespridare! Du gör positiv skillnad och bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av Stora Dagar: Enskilda Stora Dagar där ett barn får en egen, helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, laga mat eller rida tillsammans. Gemensamt för alla typer av Stora Dagar är att upplevelserna ska vara något utöver det vanliga och en källa till kraft och positiva barndomsminnen. Volontären är direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samråd med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelserna, kommunicerar med familjen och representerar Min Stora Dag. Att få personligen bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år. Planeringen av och förberedelserna inför de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig med god datorvana och som är strukturerad, tydlig och noggrann.

Familjerna du möter som volontär är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Minst tre Stora Dagar per år

Du genomför minst tre Stora Dagar per år. Du bestämmer själv när under året du kan åta dig uppdragen. Att planera en aktivitet kan ta allt från 3-30 timmar och att färdigställa aktiviteten kan ta allt från en vecka till flera månader.

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet. Du som söker ska ha fyllt 21 år. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter.

Tidigare erfarenhet av ideellt arbete är meriterande

Vi ser gärna att du kan stanna som volontär hos Min Stora Dag under en längre tid och det är meriterande med erfarenhet av ideellt arbete eller barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser sen tidigare. Det är även ett plus med tidigare arbetslivserfarenhet från vården eller annan barnverksamhet. Gillar du dessutom projektledning är det här ett uppdrag för dig!

Mer information om att vara volontär hittar du här: Att vara Volontär >

Just nu söker vi inga nya volontärer.