Bli volontär för Min Stora Dag

På bilden: Vår volontär Jhonny när han räcker över guldkuvertet till Kim som har fått en Stor Dag

På bilden: Jonny från Sundsvall, en av Min Stora Dags 250 volontärer, tillsammans med Kim som har fått en Stor Dag. Läs intervjun med Jonny här.

En volontär hos Min Stora Dag är en sann glädjespridare. Du gör positiv skillnad och bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag. Tag chansen och sök ett unikt och meningsfullt uppdrag där du får sprida kraft till de som behöver det mest.

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av aktiviteter: egna Stora Dagar där ett barn får en egen, helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, laga mat eller rida tillsammans. Gemensamt för alla typer av Stora Dagar är att upplevelserna ska vara något utöver det vanliga och en källa till kraft och positiva barndomsminnen.

Volontären är den viktiga direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samarbete med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelserna, kommunicerar med familjen och representerar Min Stora Dag. Planeringen av och förberedelserna inför de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig som är strukturerad, tydlig och noggrann och har god datorvana. Gillar du projektledning och vill hjälpa dina medmänniskor så är detta verkligen ett uppdrag för dig!

Barnet i fokus

Barnets bästa är i fokus i allt vi gör och du som volontär bör känna dig trygg i att bemöta barn på ett pedagogiskt sätt. Barnen, men även familjerna du möter som volontär, är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Som volontär vid olika arrangemang krävs det att du är handlingskraftig och kan se helheten kring vad som behöver prioriteras på plats. Allt för att barnen ska få en så positiv och minnesvärd upplevelse som möjligt.

Tre Stora Dagar per år

Du genomför minst tre Stora Dagar per år och bestämmer själv när det passar dig att åta dig uppdragen under året. Att planera en aktivitet kan ta allt från tre till betydligt fler timmar beroende på aktivitet, och att färdigställa aktiviteten kan ta allt från en vecka till flera månader. Arbetet är flexibelt och Min Stora Dags kansli finns hela tiden där som stöd och bollplank.  

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet. Du som söker ska ha fyllt 21 år. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter.

Att personligen få bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år. Sök om att få bli volontär du med och få chansen att bidra till ett viktigt avbrott i en tuff vardag för många barn och ungdomar!

Mer information om att vara volontär hittar du här:  Att vara Volontär >

Volontäransökan

  • Matchningsformulär

  • Innan du ansöker vill vi att du genomför vårt matchningsformulär >*

  • Personuppgifter

    *Obligatoriska fält

  • Bakgrund och meriter

  • Övrigt

  • Jag har läst och förstått Min Stora Dags integritetspolicy för volontärer*

  • Verifiering

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.