Elin och mamma Christina framför Konserthuset.

10 december var det dags för Nobel med prisutdelning och bankett. Årets upplaga blev inte riktigt som förlagorna, för i år var 17-åriga Elin på plats.

Elin från Vara, som är njurtransplanterad fick nämligen sin önskan om att få gå på Nobelfesten uppfylld. Hela Nobel-helgen spenderade Elin på hotell med sin mamma i Stockholm och på självaste Nobeldagen stylades Elin av proffs inför kvällens festligheter. Och innan middagen blev Elin intervjuad av SVT.

– Kvällen var helt magisk! Det var som jag föreställt mig. Jag kände mig som en prinsessa, ibland som ett barn och ibland som vuxen. Något som gjorde kvällen ännu bättre var att jag hade trevliga bordskamrater under den långa middagen. Höjdpunkterna under kvällen var litteraturpristagarens tal, att få bli intervjuad i TV och få så mycket positiv uppmärksamhet. Jag vill verkligen tacka Min Stora Dag för all hjälp och jag känner att denna helg verkligen varit en av de bästa, säger Elin.

Elin fick tillsammans med sin mamma uppleva såväl själva prisutdelningen i Konserthuset i Stockholm som den extraordinära banketten i Blå Hallen i Stadshuset.

_________________________________________________________________________________________________