Äventyrsläger vid Höga Kusten, 10-13 maj

2018-05-10 till 2018-05-13

Efter förra årets succé arrangerar Min Stora Dag även i år ett äventyrsläger i FriluftsByn, Höga Kusten. 

Under en långhelg i maj kommer du tillsammans med guide och nya kompisar ge dig ut och vandra, paddla och klättra. På kvällarna umgås vi vid lägerelden och träffar spännande friluftspersonligheter. På lördagskvällen arrangeras en avslutningsmiddag i toppstugan på toppen av Skuleberget.

Här kan du se film från förra årets Äventyrsläger >

Höga Kusten är ett av Sveriges främsta områden för friluftsliv. Här kan du uppleva mäktiga berg, djupa skogar och en skimrande kust.  Med bas i FriluftsByn kommer vi tillsammans uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

Med som ledare under hela helgen är äventyraren Robin Trygg som 2011 blev den yngsta svensken någonsin att bestiga Mount Everest. Förutom att ha bestigit världens högsta berg två gånger har han även upplevt mängder av andra äventyr som han gärna delar med sig av. Bland annat hur det är att flyga en luftballong formad som en kanin över Kebnekaise. 

Med på lägret är också Oskar Kihlborg. Oskar är en av Sveriges mer erfarna äventyrare, föreläsare och fotograf. Han har över 25 års erfarenhet av en rad olika äventyr; allt från klättring, dykning, segling, kajak, rodd, flygning och skidor. Oskar blev 1990, tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av Mount Everest. Han har även deltagit i fem Himalayaexpeditioner och slagit världsrekord i segling över Atlanten. 

Alla aktiviteter kommer anpassas efter deltagarna och vädret. Ingen förkunskap krävs och alla aktiviteter sker tillsammans med guide. 

Min Stora Dag står för resa, boende, mat, aktiviteter samt transporter till och från lägret. 

Datum
2018-05-10 till 2018-05-13

Deltagare
• Det finns plats för 15 ungdomar, 14-18 år.
• 6 vuxna volontärer/ledare varav en av dessa ledare kommer ha medicinsk kunskap.

Alla deltagare ska kunna klara sig själva under lägret och ansvarar själva för sina saker. Våra volontärer och ledare har inte något medicinskt ansvar utan deltagarna måste själva klara av sin medicinering.

Resa
Min Stora Dag bokar tåg eller flyg tur och retur från hemort till Friluftsbyn och står för denna kostnad. Om ni ska flyga är det viktigt att deltagarna har giltig id/pass för att kunna visa upp vid resan.

Boende
Vi bor i FriluftsByns FriluftsBodar precis vid foten av Skuleberget. Varje bod har två våningssängar och vi bor fyra personer i varje stuga. Dusch och toalett finns i intilliggande servicehus. Några få steg från bodarna äter vi även samtliga måltider.

Försäkring
• Under lägret gäller deltagarens egen försäkring. 
• Målsman ansvarar själv för att kontakta försäkringsbolaget för att kontrollera hur den egna försäkringen täcker deltagaren under arrangemanget.

Ansökan & utlåtande från vårdpersonal
• Sjukdom/diagnos bekräftas genom ett utlåtande av vårdpersonal. Använd antingen vårt formulär här eller intyg/utlåtande som finns sedan tidigare.
• Du ansöker i formuläret nedan om att delta.
• Du meddelas i god tid inför lägret om du fått en av platserna.

Frågor och svar om att ansöka om en Stor Dag >

Min Stora Dag strävar efter att så många barn och ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag eller de som inte deltagit i en aktivitet under de senaste 12 månaderna. 

OBS! När alla fält i formuläret nedan är korrekt ifyllda och du tryckt på ”ansök” så får du en bekräftelse på skärmen och till din e-postadress.