Sommarläger 6-9 juni 2019

Söderåsens Forsgård öppnar även i år upp grindarna för Min Stora Dag till en härlig lägerupplevelse i Skånes fantastiska landskap. Där får du lära känna nya vänner och ha några riktigt fantastiska dagar.

Denna sommar arrangerar Min Stora Dag och Hjärnkraft för andra gången ett läger tillsammans! Så varmt välkommen till en härlig lägerupplevelse i Skånes fantastiska landskap. Där du som har en förvärvad hjärnskada och är 14-18 år kan delta och få lära känna nya vänner och ha några riktigt fantastiska dagar. Under en långhelg i början av juni kommer ni tillsammans få vara ute på en härlig gård i Skåne. Dagarna kommer spenderas i stallet med att ta hand om hästarna, rida och lära sig nya saker. Men lika stor del av lägret består av att umgås, lära känna nya kompisar, bada, fiska regnbågslax, gå på kräftsafari, spana på dovhjortar och hitta på andra spännande aktiviteter.

Alla aktiviteter kommer anpassas efter deltagarna och vädret. Ingen förkunskap krävs och alla aktiviteter sker tillsammans med guide. 

Min Stora Dag står för boende, mat, aktiviteter samt transporter till och från lägret.

 

Datum
2019-06-06 till 2019-06-09

Deltagare
Med på lägret är 10 ungdomar med en förvärvad hjärnskada, 14-18 år, och 3 vuxna volontärer/ledare varav en kommer från Hjärnkraft. För att kunna rida får du max väga 95 kg.

Alla deltagare ska kunna klara sig själva under lägret, ansvarar själva för sina saker och klara av sin medicinering. Antingen själva eller med hjälp av medföljande förälder/assistent. Våra volontärer och ledare har inte något medicinskt ansvar utan alla barn deltar tillsammans med en medföljande vuxen.

Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under helgen. Min Stora Dag står också för kostnaden för medföljande målsman som är över 25 och eventuella assistenter som behöver vara med för att deltagarna ska kunna delta i aktiviteter. 
Som medföljande vuxen ska du vara beredd på att hjälpa till under aktiviteter, med t.ex. ledning av en häst.  

Boende
Vi bor på Söderåsens Forsgård där allting ligger nära på denna härliga gård. Under lägrets 3 nätter sover deltagarna i dubbelrum med sin medföljande vuxen. Söderåsens Forsgårds boende är modernt inrett och det finns flera duschar och toaletter tillgängliga i huset. Min Stora Dag’s volontärer sover i samma hus.

Resa
Min Stora Dag bokar resa tur och retur från hemort till Söderåsens Forsgård som ligger utanför Helsingborg i Kvidinge och står för denna kostnad.

Försäkring
Min Stora Dag har ingen försäkring men Hjärnkrafts medlemmar omfattas av föreningens försäkring vid aktiviteter.  Målsman ansvarar själv för att kontakta försäkringsbolaget om någon osäkerhet råder gällande försäkring.

Ansökan & utlåtande från vårdpersonal
• Sjukdom/diagnos bekräftas genom ett utlåtande av vårdpersonal. Använd antingen vårt formulär här eller intyg/utlåtande som finns sedan tidigare.
• Du ansöker i formuläret nedan om att delta.
• Du meddelas i god tid inför lägret om du fått en av platserna.

Frågor och svar om att ansöka om en Stor Dag >

Min Stora Dag strävar efter att så många barn och ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag eller de som inte deltagit i en aktivitet under de senaste 12 månaderna. 

Ansök till ett av Min Stora Dags mysigaste läger och läs gärna mer om Söderåsens Forsgård: soderasensforsgard.se

OBS! När alla fält i formuläret nedan är korrekt ifyllda och du tryckt på ”ansök” så får du en bekräftelse på skärmen och till din e-postadress.