Mitt Stora Stöd

Vi på Min Stora Dag vill uppmärksamma de personer som finns i vardagen för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Därför delar vi ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd varje år.

På bilden: 7-åriga Viggo och hans assistent Sussi som tog emot Mitt Stora Stöd 2018

På bilden: Viggo och hans assistent Sussi som tog emot Mitt Stora Stöd 2018

Mitt Stora Stöd är en utmärkelse som vi på Min Stora Dag har delat ut sedan 2014. Utmärkelsen går till någon som på ett osjälviskt, omtänksamt och positivt sätt stöttar ett barn eller en ungdom som fått en aktivitet genom Min Stora Dag. 

Mottagaren av Mitt Stora Stöd utses av en jury. Här kan du läsa om förra årets jurymedlemmar:

Jury 2018

Tobbe Trollkarl, ambassadör för Min Stora Dag
”Jag har jobbat med Min Stora Dag väldigt många år och jag tycker fortfarande att dom gör ett så fantastiskt bra och viktigt jobb!”

 

 

Ann Seidel, patientkoordinator Karolinska Universitetssjukhuset
”Jag engagerar mig i Min Stora Dag för att få se hoppet i sjuka barns ögon, när de ska få en Stor Dag eller få göra något extra. Något de kan längta till och se fram emot och bara få glömma deras sjukdom en stund och få se att de kan ha roligt och få njuta. De är deras glädje och faktiskt min glädje lika mycket då!”

 

Ulla Lindahl, volontär hos Min Stora Dag
”Jag började volontärarbeta för Min Stora Dag för snart 10 år sedan. Det ger mig stor glädje när jag känner att jag gör skillnad.”

 

 

Jessica Sehlin, Kavli AB
”Jag har på nära håll fått se och uppleva betydelsen av att mitt i en sjukdomshistoria få något annat att tänka på, bryta vardagen och bara göra det som är roligt istället. Tid att ladda om ger ny kraft.”

 

 

Margaux Dietz, Influencer
”Det är ju helt fantastiskt att få bidra till att barn och ungdomar som har det kämpigt kan få sina önskningar uppfyllda och en paus i allt det tuffa. Jag kan inte tänka mig något finare!”

 

 

Helena Rönnberg, Chefredaktör Icakuriren
”Jag vet av egen erfarenhet hur utsatt man känner sig när ens barn är sjuka. Att genom Min Stora Dag få vara med och uppmärksamma någon som stöttar ett barn som har det tufft känns hedrande och meningsfullt.”

 

 

Jennifer McShane, Generalsekreterare Min Stora Dag
”Jag brinner för de här barnen, känner starkt för dem, för deras familjer och anhöriga och är hedrad och inspirerad av att verka för dem genom denna viktiga organisation. Sympati och empati är så starka mänskliga krafter som kan ha stor påverkan och betydelse, och Min Stora Dag vill inspirera till just goda handlingar som gör positiv skillnad. Vi skapar verkligen något av glädje för alla barn som kämpar.”

Här kan du läsa om mottagaren av Mitt Stora Stöd 2018 >

Stöd Min Stora Dag genom att klicka här.